Ervaringen, tips ivm flightbag?

Vraagje, hoe doen jullie dat met je backpack, ik lees veel over een flightbag, ik vraag me af of dat echt nodig is. Nu zit er in mijn backpack een regenhoes, kan je dat ook niet gewoon gebruiken als flightbag?

16 comments

 1. Ik heb mijn regenhoes ook altijd gewoon gebruikt om mijn backpack te beschermen (met alle banden netjes vastgemaakt en indien mogelijk onder de hoes). Scheelt toch in gewicht, en je hoeft die flightbag niet overal mee naartoe te nemen. Je regenhoes slijt er uiteraard wel van – ik had best wat gaatjes in de mijne uiteindelijk, maar het materiaal van de regenhoes die ik had (Wildebeast) was sowieso al een beetje aan het vergaan, dus uiteindelijk heeft het de levensduur van mijn hoes niet echt verkort.

 2. Ik was heel blij met mn flightbag. Hij was iets groter dan mijn backpack, waardoor ik veel souvenirs kon meenemen.

  Ik heb m bij de Decathlon gekocht, je vouwt m klein op in een hoesje. Geen last van gehad om dit mee te slepen

 3. Zeker kopen! Om veiligheid/ruimte inderdaad, maar ook omdat het je backpack 100% beschermt. Stel je reist eens met de bus en er lekt wat in iemand anders z’n tas, dan zit jouwe niet helemaal onder de smurrie

 4. Ik heb een flightbag die ook een regenhoes is, 2 in 1 dus. Scheelt veel slepen en idd het voordeel van extra spullen mee kunnen nemen op de terug weg

 5. stukje extra veiligheid, tijdens vliegen, in de bus. misschien dat je eens een hike van paar dagen doet, kan hij in de flightbag in de ruimte van hostel…maar ook om extra souvenirs bv tijdens terug reis….wel op slot doen met cijferslotje, ik denk meer plezier dan ergenis….

 6. Ik heb een aantal keer mn regenhoes gebruikt, daar zitten nu kleine gaatjes in en alle straps hangen evengoed nog los. Ik raad wel een flightbag aan. Ik heb zelf deze bij outdoorstunter gekocht. Vouwt heel makkelijk weer op en is heel compact, stuk beter dan die van Decathlon. Voor 17 euro en je kan er een slotje aanhangen, die ze er bij aanbevelen is wel handig. Is ongeveer 90L dus met mijn 65L tas kan ik nog wat extra dingen meenemen naar huis

 7. We hebben overal onze flightbags gebruikt. Een paar redenen:
  1. Touwtjes e.d. kunnen niet aan de banden in het vliegveld blijven hangen. Deze snijden ze door als het toch gebeurd.
  2. Makkelijker mee te nemen achter in een auto/busje. Wederom vanwege de touwtjes e.d.
  3. Moeilijker open te krijgen. Wij hadden ze dicht gemaakt met TSA sloten. Op deze manier kunnen de mensen die je backpack willen opmaken er moeilijker bij. Natuurlijk kunnen ze het gewoon opensnijden, maar kost meer moeite, en die andere backpack zonder flightbag is makkelijker.
  4. Bij het vliegen hadden we sandalen aan. De wandelschoenen konden niet in de backpacks. Dankzij de flightback konden we de schoenen bij de backpack in stoppen.
  5. We hadden vaak een transfer van vliegveld naar hotel/guesthous/hostel. Vaak regende het ook (geen grap). Door de flightbags bleven de backpacks netjes droog.
  6. Veel steviger dan een regenhoes of wat dan ook.

 8. Zo’n Ikea tas met rits halen. Ben je voor een paar euro klaar en werkt net zo goed. Of zonder. Zelf net 8 maanden weg geweest en geen problemen gehad.

 9. Ik had een flightbag/regenhoes. Was echt ideaal!! Normaal als bescherming de regenhoes, en als ik ging vliegen de flap naar voren trekken, dichtritsen en slotje er op. Ding woog niks heeft een jaar rondreizen door Australië en 8/9 vluchten overleefd

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *