(minder toeristische) pareltjes gezocht in Sri Lanka?

Yes! M’n vakantie voor volgend jaar goedgekeurd! We gaan in september 3 weken naar Sri Lanka ๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰ Nu heb ik alle toeristische reisroutes bekeken.. Maarrr…

Weten jullie nog (minder toeristische) pareltjes die we niet mogen missen? Ik hoor graag van jullie! ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

11 comments

  1. Onze route: colombo-pinnawale (niet de moeite waard)-dambulla-sygiria-Trincomalee-anurhadapura-kandy-nuwara eliya-haputale-ella-tissamahara-mirissa-galle-jaffna (beter te bezoeken vanuit trincomalee of anurhadapura, wel een aanrader maar ze spreken daar amper engels)- negombo en toen nog week malediven om te relaxen. Sri lanka in 3 weken met ov en soms taxi rondgetrokken.

    Aanrader bij sygirua om niet alleen lion rock maar ook die andere te doen, bij zonsondergang. Lipton seats lopend omhoog is echt gaaf wel ver en lang maar tof.

  2. Sinharaja regenwoud en omgeving. Daar is het zien en gezien worden als blanke toerist. En mocht je over een motor rijbewijs beschikken, verken het land per motor. Scheelt enorm veel reistijd (openbaar vervoer is enorm langzaam) en je kunt stoppen waar je maar wilt

  3. Een groot deel van Sri Lanka had redelijk weinig toeristen, alleen Ella had in mijn ogen een overvloed aan toeristen (maar wel op een leuke manier).
    Wij liepen door het centrum van Dambulla langs een bushalte en werden serieus nagestaard! Voor de rest zou ik een dag (of dagen) uitstrekken om te reizen en dan onderweg gewoon vaak stoppen ๐Ÿ™‚ veel plezier met je reis!

  4. Wat wij verassend leuk vonden was fietsen in Nuwara Eliya, zo simpel maar hebben de dag van ons leven gehad. Verder het beklimmen van de Adams peak niet overslaan! (seizoensgebonden)

  5. Sla sowieso Anaradhapura niet over! Vond ik t meest indrukwekkend. En als je dan daar bent ga naar de Nellikumala tempel. Deze staat in geen enkel boekje, maar je bent sprakeloos als je daar geweest bent. Vrij nieuw complex, dus je zult geen enkele andere toerist tegen komen!!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *